Pozovite Janjić Stolariju Prodaja PVC stolarije - 061/254 15 17

PVC stolarija ili alu stolarija   arrow

Jedna od najčešćih nedoumica kod kupovine prozora i vrata upravo je ta koja je bolja alu stolarija ili pvc stolarija.


PVC ILI ALU STOLARIJA

Da bi bar malo razjasnili tu dilemu postavićemo najvažnije parametre za alu i pvc stolariju i uporediti oba materijala, a to su čvrstina i postojanost, izolacija, dizajn. Na ovaj način možemo odlučiti šta našim potrebama više odgovara – PVC stolarija ili alu stolarija.

PVC stolarija ili alu stolarija – upoređivane materijala

Aluminijum (alu stolarija) je lagan i veoma čvrst materijal i pokazao se kao najidealnije rešenje za pozicije pod velikim opterećenjem (ulazi u poslovne objekte, tržne centre, stambene zgrade itd.)

PVC stolarija manje čvršća od alu stolarije, svoju čvrstinu nadoknadjuje čeličnim ojačanjem čija debljina zavisi od veličine i namene prozora i vrata. Bitno je napomenuti da debljina ojačanja ne bi smela da bude manja od 1.5mm, i tu se pri kupovini PVC stolarije mora voditi racuna. Takođe vrhunski prozvođači PVC profila kao sto je REHAU stolarija izuzetno pridaju važnost  čvrstini profila.


PVC stolarija ili alu stolarija – upoređivane preseka

PVC stolarija ili alu stolarija – upoređivanje preseka


PVC stolarija ili alu stolarija – izolaciona svojstva

Izolacija je najbitniji deo svake fasadne stolarije. Aluminijum je kao svaki metal sam po sebi hladan materijal, tako da se izolacija kod aluminijumskih profila pojačava termickim mostom koji se izrađuje od PVC-a. U zadnjim generacijama kvalitetnijih sistema, aluminijumski profili su ispunjeni sa poiliuretanom koji jos doprinosi izolaciji alu stolarije.

PVC prozori kao glavni adut u odnosu na većinu drugih materijala pružaju veoma visok nivo termo i zvučne izolacije. Kod aluminijuma, da bi se postigla dobra izolacija mora se dosta uložiti u samu izradu profila, dok kod PVC stolarije to nije slučaj i za dosta manja finansiska ulaganja može se postići termička i zvučna izolacija koja zadovoljava i najzahtevnije standarde.


PVC stolarija ili alu stolarija – dizajn

PVC stolarija ili alu stolarija – dizajn


PVC stolarija ili alu stolarija – dizajn

Aluminijumski profili pružaju širok sprektar oblika i boja tako da daju široku lepezu arhitektonskih rešenja.

Pvc prozori najpribližnije pružaju toplinu koju daje drveni prozor, pogotovo u raznim dekorima drveta.

Zaključak je da svaki o ovih materijala ima sebi svojstvene prednosti.


Naš opšti savet je da ulazna vrata, poslovne objekte i javne objekte radite sa aluminijumskom stolarijom dok prozore pogotovo u stabenim jedinicama prepustite PVC stolariji.


Nadamo se da smo Vam pomogli oko nedoumice – PVC stolarija ili alu stolarija. Budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko imate dodatnih pitanja kako bi doneli odluku za koju stolariju da se odlučite. Naš tim će Vam rado izaći u susret i informisaće Vas na najbolji mogući način kako bi za sebe odabrali samo najbolje.


 

PVC stolarija - Janjić Stolarija Pozovite NasPozovite nas!