Pozovite Janjić Stolariju Prodaja PVC stolarije - 061/254 15 17

Naučite da prepoznate kvalitetnu PVC stolariju   arrow

Kako da znam koja je PVC stolarija dobra za mene? Kako da razlikujem kvalitetnu i lošu PVC stolariju koju mi nude? Da li je svaka stolarija loša?

Naveli smo samo tri od mnoštvo pitanje koje muče Vas ali i sve ostale. Ovaj tekst je namenjen baš Vama, da saznate tačno šta treba da očekujete od PVC stolarije i kako da pazarite kvalitetnu stolariju. Pomozite sebi, sada znate i kako!

Podelićemo sadržaj stranice na dva dela. Prvi, „Brza lekcija o PVC stolariji“ i drugi „Duža lekcija o PVC stolariji„.

Zašto to radimo?

Dobar deo Vas nema vremena ili prosto nema živaca da potroši više od jednog minuta u čitanju, pa radi Vas imamo i skraćenu verziju kako da pomognete sebi. Za Vas koji želite da saznate sve, uživajte u ostatku teksta.

Opšte o PVC stolariji na našem tržištu

Ponuda je velika, samim tim i raznolika. Lako može doći do zbunjivanja kupca (dešava se na dnevnom niovu) i tu najviše profita imaju oni koji prodaju stolariju koja nema kvalitet i nema garanciju!

BRZA LEKCIJA O PVC STOLARIJI

Potreban Vam je 1 minut i 50 sekundi da pročitate brzu lekciju o PVC stolariji.

Da li je sva PVC stolarija ista’?

Jeste ako gledamo njenu belu boju, sve ostalo može da varira i ta oscilacija je prevelika i košta samo Vas.

Da li je meni potrebna baš kvalitetna PVC stolarija?

Na ovo pitanje sami odgovorite na osnovu činjenica ispod.

Stolarija sumnjivog kvaliteta donosi lošu izolaciju, kvarovi si česti (krivljenje prozora/vrata, produvavanje i spadanje sa šarki), prodavac je u glavnom nedostupan, Vi plaćate dolaske majstora da poprave stolariju koji nakon par dolazaka Vam savetuju da pazarite nov prozor ili vrata. Belina takve PVC stolarije u kratkom roku pod uticajem sunca, kiše i vetra požuti a sama plastika izgubi svoju elastičnost.

Više o tome koji su svi nedostaci loše PVC stolarije Vam pišemo ispod u „Duža lekcija o PVC stolariji„.

Kvalitetna stolarija sa druge strane ne mora da bude puno skuplja (bar je takav slučaj kod nas) od stolarije koju smo opisali gore. Ono što dobijate je neuporedivo više i sada ćete saznati šta.

 • Vi birate PVC profil;
 • Vi birate staklo;
 • imate pravo da zatražite ponudu kako bi Vama olakšali ceo proces (kod nas dobijate ne jednu već više ponuda);
 • dobijate sve informacije vezane za stolariju odmah;
 • obezbeđena Vam je ugradnja Vaše nove stolarije;
 • računi za GREJANJE i RASHLAĐIVANJE objekta su prilično umanjeni;
 • dobijate račun;
 • dobijate garanciju na stolariju;
 • dobijate garanciju na ugradnju.

Kako da znam koja je stolarija kvalitetna?

Danas je to saznati lakše nego ikad, imamo internet. Prvo što bi saznali jeste da je Nemačka PVC stolarija najkvalitetnija. Stoga, naš savet Vam je da se okrenete baš Nemačkoj stolariji i njihovim brendovima, tu ste uvek najsigurniji. Cena stolarije iza koje stoje brendovi poput Kommerlinga nije nužno visoka, naprotiv može da Vas iznenadi.

Šta je za mene najbolje:

 • Poznat brend (po mogućstvu Nemačka proizvodnja);
 • pouzdan prodavac od koga ću dobiti sve informacije u vezi stolarije (za navedeno očekujem potvrdan odgovor od prodavca i opis) poput broja komora PVC profila (5 i više komora), čeličnog profila, okova i stakla.
 • skidanje moje stare stolarije (opciono);
 • ugradnja moje nove stolarije;
 • račun;
 • garancija.

Od koga je najbolje da kupim PVC stolariju?

Najbolji prodavac stolarije uopšte je firma. Potreban Vam je stabilan prodavac, koji Vam pored svih informacija u vezi svojih proizvoda sigurno obezbeđuje da će ispoštovati garanciju koju Vam je dao. Ne želite da kupite stolariju od prodavca koji Vas je ubedio da ima odličnu stolariju, koja Vam nakon 6 meseci pravi probleme i kada ga pozovete radi reklamacije da Vas laže ili prosto Vam odbija poziv (vrlo česta situacija).

Koju stolariju da izbegavam?

Sva stolarija nepoznatih brendova a pogotovo iz Turske, Bugarske i KIne po našem stručnom mišljenju je za izbegavanje. Verujemo da želite da prođete jeftinije ali navedena stolarija Vam donosi probleme, brigu i velike troškove.

DUŽA LEKCIJA O PVC STOLARIJI

Potrebno Vam je 4 minuta da pročitate dužu lekciju o PVC stolariji.

Saznaćete sve ono što Vam većina prodavaca prećutkuje.

Bilo da je reč o zameni Vaše stare stolarije ili o ugradnji nove stolarije na potpuno novi objekat, iste činjenice su u pitanju. Vi ulažete ne malu količinu sredstava u ovu VAMA važnu investiciju. Za uloženi novac dobijate ili kvalitet ili problem. Jeste surovo ali je istinito i što je još važnije Vi možete da prepoznate i odaberete kvalitet kojim ćete biti zadovoljni dugi niz godina.

Na Vama je da pročitate sadržaj stranice do kraja i da saznate kako da zaštitite sebe, možda na prvi pogled izgleda nemoguće ali nije tako. Ostanite sa nama do kraja.

Da li zaista može da bude toliko loša stolarija?

Nažalost da. Nije zahvaćena samo stolarija, isti problem se javlja i kod drugih tipova proizvoda. Ime brenda je veoma važno, ono nam govori da li se radi o kvalitetnom i dugotrajnom proizvodu ili ne. Možete da pazarite zimske cipele nepoznatog brenda i da ih koristite mesecima, da Vam budu osrednje udobne, da Vam bude hladno u njima a verovatno noge mokre po prvom snegu/kiši. ALI, možete za nešto više novca da obezbedite sebi cipele poznatog brenda koji Vam nudi KOMFOR tokom cele zime i vek trajanja takvih cipela je nekoliko godina.

Kakva je razlika?

Za malu razliku u ceni, dobili ste udobnu cipelu koja Vam čuva noge od hladnoće, noge Vam nisu mokre a cipele Vam traju 5 puta duže. Sem što ste uživali u tom periodu nošenja kvalitetnijih cipela, vi ste uštedeli novac iz razloga što za isti period niste kupili još 4 para cipela.

Isti princip važi i kada je stolarija u pitanju! Samo sa velikom razlikom a to je da se kod stolarije radi o daleko većem iznosu sredstava koje je potrebno uložiti i složićete se nema mesta greškama. Ovde se još nismo dohvatili teme „Ušteda na zagrevanju i hlađenju objekta“ koja može da donese ili velike TROŠKOVE ili veliku UŠTEDU.

Kako da znate da je stolarija koja Vam se nudi dobrog kvaliteta?

Ponuda PVC stolarije koja Vam se nudi treba (mora ako želite kvalitet) da sadrži sve ispod navedene stavke. Na prodavcu je da Vam pruži sve informacije inače naš savet je da potražite drugog prodavca.

 1. Brend. Odabirom poznatog brenda rešili ste pola posla. Kao što smo iznad spomenuli, brend poput Kommerlinga je u samom vrhu ne Evropske već svetske ponude. Poznati brendovi su izgradili svoju reputaciju kroz decenije pojavljivanja na tržištima Evrope pa i sveta i milionima prodatih PVC profila. Nemački brendovi su po reputaciji sinonim kvaliteta, to Vam je sigurna kupovina koja Vas sigurno neće razočarati.
 2. Čelični profil. Vrlo bitna stavka, koja je obavezna kod stolarije ali na žalost dobar procenat prodavaca i ne spominje čelične profile, tanki su (ispod minimalnih 0.8mm debljine) ili ih uopšte na ugrađuju.
 3. Okovi. Takođe neizostavna stavka koja mora biti adekvatnog kvaliteta kako bi prozor ili vrata funkcionisali pravilno i dugoročno.
 4. Debljina zida PVC profila. Minimalna debljina spoljnog zida A klase iznosi 2.8mm. Sve ispod te debljine spada u B ili C klasu u zavisnosti od debljine zida.
 5. Staklo. Staklo zazima više od 70% prozora ili balkonskih vrata, stoga je važno da ponuda PVC stolarije sadrži kvalitetno staklo. Standarna varijanta koja se ugrađuje jeste dvoslojno staklo flot kvaliteta, koje ima vazdušni prostor od 4mm. Naš savet je da odaberete nisko-emisiono staklo sa ispunjenim vazdušnim delom nekim od plemenitih gasova poput Argona. Toplo Vam preporučujemo staklo 4 godišnja doba, bićete iznenađeni rezultatima!

KOJI SU SVE PROBLEMI SA LOŠOM PVC STOLARIJOM?

PVC stolarija niskog kvaliteta ima kratak vek trajanje tokom kojeg korisniku (Vama) pruža lošu termoizolaciju, lošu zvučnu izolaciju ali i dodatne probleme. Ono što se u glavnom pored loše izolacije primeti jeste da je PVC stolarija počela da se krivi. To je veliki problem i on nastaje usled slabog kvaliteta ili nedostatka iznad spomenutih čeličnih profila i okova.

Kada se PVC stolarija iskrivila a i pre toga počelo je produvavanje između krila i štokova što je vrlo primetno tokom vetrovitih dana a pogotovo tokom zime. Ovaj problem ima veliki uticaj na temperaturu unutar objekta pogotovo zimi i direktno utiče na račun za grejanje.

Spadanje prozora i vrata sa šarki je verovali ili ne standardna pojava. Naravno dešavaju se nestručna zatvaranja prozora i vrata ali nije prihvatljivo da prozor spadne zato što ste ga zalupili a to se upravo dešava.

POZIVANJE PRODAVCA I DOLAZAK MAJSTORA

Kada se jave problemi sa stolarijom, Vi pozivate prodavca koji Vam je prodao tu stolariju. Praksa nam govori da se većina prodavaca ne javlja na telefone i ako se jave odlažu dolazak i preporučuju da pozovete majstora. Nekolicina i bude te sreće da prodavac dođe ili pošalje majstora da se popravi stolarija ali većina na kraju odustane i o svom trošku rešava nastale probleme.

Važno je naglasiti da samo mali deo problema koje smo naveli majstor može da reši, sve ostalo nije rešivo i majstor Vam preporučuje zamenu stolarije. Naravno, dolazak i rad majstora Vi plaćate i na kraju trošak skidanja te stolarije, novu stolariju i njeno postavljanje plaćate Vi.

Ovo je scenario koji se dešava svakoga dana na teritoiji naše zemlje.

Ušteda na zagrevanju i hlađenju objekta

Da li je moguća ušteda u zagrevanju i rashlađivanju objekta sa stolarijom sumnjivog kvaliteta o kojoj danas pišemo? Ne. Već Vam je kristalno jasno zašto je tako.

Kvalitetna PVC stolarija obezbeđuje adekvatan komfor svojim termoizolacionim i zvučnoizolacionim osobinama. Te osobine poseduje iz iznad navedenih razloga poput odličnog PVC profila, većeg broja komora i adekvatnog stakla. Kada je izolacija objekta odgovarajuća i stolarija pruža neophodnu potporu toj izolaciji, ušteda je neminovna bilo da se radi o jakoj zimi ili vrelim letnjim danima.

Tehnologija konstantno napreduje, samim tim PVC kao izuzetan materijal ima svoj napredak i uz navedene elemente čini da PVC stolarija jeste i biće stolarija budućnosti.

BIRAJTE MUDRO, ODABERITE KVALITET!

Vaš PVC Stolarije Tim

PVC stolarija - Janjić Stolarija Pozovite NasPozovite nas!