Pozovite Janjić Stolariju Prodaja PVC stolarije - 061/254 15 17

Magljenje stakala u stanu   arrow

Magljenje stakala u stanu – kako sprečiti magljenje stakala u stanu – rešenje postoji.


Kako nastaje magljenje stakala u stanu?

Velika količina vlage je preduslov za magljenje stakala u stanu. Količina vlage se podiže prilikom kuvanja, sušenja veša unutar stana/kuće, kupanja i naravno prilikom disanja. Samo prilikom disanja izdišemo veliku količinu pare u prostor oko nas. Tokom sna od 8h, jedna osoba izdahne 1l vlage. U zavisnosti od broja ukućana, količina vlage preko celog dana može drastično rasti.

Magljenje stakala u stanu nastaje zbog dodatne vlage koja se nalazi u vazduhu, tada nastaje kondenzacija.


Da li je zdravo boraviti u prostorijama gde se pojavljuje magljenje stakala?

Nije, stoga trebate što pre preduzeti nešto povodom pojave – magljenje stakala! Nemojte odlagati rešavanje ovog problema, već reagujte na vreme i poslušajte nas savet koji ćemo Vam opisati ispod. Takođe, potrudite se da ga poštujete svakodnevno kako bi osigurali da pomenutog problema ne dođe radi Vašeg zdravlja.


Kako zaustaviti magljenje stakala u stanu?

Regulisanje količina vlage u stanu se obavlja – provetravanjem! Redovnim provetravanjem prostorije izbacujemo višak vlage i time sprečavamo magljenje stakala u stanu.

PVC stolarija ukoliko je kvalitetna(šta je kvalitetna PVC stolarija >> pvcstolarije.rs/kupovina-stolarije-saveti <<), ne dozvoljava nikakvo luftiranje za razliku od stare stolarije koja ne dihtuje dobro.


Kako se pravilno provetravaju prostorije da bi se izbeglo magljenje stakala u stanu?

  • pravilno provetravanje je kreiranje promaje u prostoriji u trajanju od 20-30 minuta;
  • tokom dana potrebno je provetravati prostorije 3-4 puta;
  • prozori se skroz otvaraju, ne ostavljaju se na kip;
  • tokom provetravanja prostorija pogasiti sva grejna tela;
  • tokom grejne sezone, sve prostorije je potrebno zagrevati postepeno i ujednačeno bez naglih padova temperature tokom noći – oscilacija temperature najviše 5 stepeni.

Ukoliko smatrate da adekvatno luftirate prostoriju tako što ćete ostaviti prozore na kip – varate se. Time niste dobro provetrili prostoriju a u grejnoj sezoni, računi za grejanje mogu Vam biti čak i dupli.


Vaš PVC stolarije Tim

PVC stolarija - Janjić Stolarija Pozovite NasPozovite nas!